Tăriceanu, despre George W.Bush: Îi datorăm, într-o bună măsură, ieşirea României din lagărul socialist

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu, i-a adus, duminică, un omagiu fostului preşedinte american George H. W. Bush, afirmând că România îi datorează acestuia, "în bună măsură", ieşirea din lagărul socialist şi posibilitatea pe care a dat-o românilor "de a reveni în rândul naţiunilor libere şi democratice". 

"Fără îndoială, dispariţia fostului preşedinte american George H. W. Bush ne duce cu gândul la sfârşitul epocii Războiului Rece, odată cu întâlnirea istorică pe care a avut-o în 2-3 decembrie 1989 cu secretarul general al PCUS, Mihail Gorbaciov. Această întâlnire poate fi considerată la fel de importantă precum aceea care a avut loc la Yalta în 1945, la care Roosevelt, Churchill şi Stalin au stabilit sferele de influenţă în Europa postbelică pentru următorii 45 de ani", a afirmat Tăriceanu, într-un mesaj pe Facebook. 

El a subliniat contribuţia lui Bush la "schimbările dramatice de acum 30 de ani"

"Îi datorăm Preşedintelui Bush într-o bună măsură ieşirea României din lagărul socialist şi posibilitatea pe care a dat-o românilor de a reveni în rândul naţiunilor libere şi democratice. În aceste clipe triste pentru poporul american, cât şi pentru noi, mă simt obligat să-i aduc un omagiu celui care a fost G. H. W. Bush pentru contribuţia sa la schimbările dramatice de acum 30 de ani care au permis României şi altor ţări din Europa Centrală şi de Est de a se reîntoarce în lumea liberă", a adăugat liderul ALDE. 

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel