Țara unde apa a devenit mai prețioasă decât petrolul

Eduard Pascu / 01 apr 2019 / 09:07 Salveaza PDF Comentarii
Criza de apa din Venezuela
Criza de apa din Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat duminică intrarea în vigoare a unui plan de "raţionalizare" a alimentării cu energie electrică timp de o lună, după o serie de pene de curent la scară naţională, începând din 7 martie, transmite AFP.

În Venezuela, al patrulea mare producător de petrol, apa a devenit mult mai căutată decât aurul negru, în urma avariei de distribuție de energie electrică care a afectat 70% din țară. Nicolas Maduro a afirmat că Statele Unite ale Americii se fac vinovate de aceste evenimente succesive. Zilele trecute a afirmat, după ce un transformator a explodat, că acest eveniment a fost generat de un lunetist, iar Donald Trump nu este străin de acest lucru.

Curentul va fi raţionalizat pentru a asigura un echilibru între producţia, transportul şi distribuţia de energie, "cu o atenţie deosebită pentru garantarea distribuţiei de apă", a declarat Maduro la posturile naţionale de radio şi televiziune, fără a preciza măsurile concrete planificate.

Însoţit de membrii guvernului şi de înaltul comandament al forţelor armate, liderul de la Caracas a arătat că mulţi venezueleni nu îi pot recepţiona mesajul, deoarece duminică seara unii nu dispuneau de electricitate.

Raţionalizarea este deja în vigoare în statul Zulia din vestul Venezuelei, unde penuria de energie electrică se manifestă de mai mulţi ani.

Puterea de la Caracas acuză opoziţia susţinută de Statele Unite că sabotează sistemul energetic naţional, mai exact centrala hidroelectrică de la Guri, care asigură 80% din producţia de energie. "Trebuie să gestionăm o situaţie foarte gravă", a spus Maduro, care a insistat că este vorba de "atacuri teroriste" în cadrul unui "război electric cu scopul de a înnebuni ţara".

Vezi și: Maduro: "Atacul a fost dat de un lunetist. Trump este implicat"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28