Maduro: "Atacul a fost dat de un lunetist. Trump este implicat"

Nicolas Maduro a cerut venezuelenilor să se roage pentru revenirea țării, după o altă întrerupere a electricității la nivel național, într-un interviu telefonic care a întărit amploarea crizei, transmite The Guardian.

Într-o emisiune târzie în noapte, Maduro a susținut că ultima lovitură asupra unei stații de distribuție a energiei electrice a fost provocată de un atac al unui lunetist asupra unei părți esențiale a infrastructurii energetice a Venezuelei. Lovitura a fost efectuată de mercenari "cu țintă precisă".

"Ei știau ce au atacat... Numai imperiul nord-american are suficientă ură, suficientă răutate în creier, destulă perversitate - are o minte suficient de diabolică - să ordone un astfel de atac", a spus Maduro, susținând presupusa pușcă cu rază lungă de acțiune a provocat un incendiu devastator.

"Acesta este un război total", a adăugat liderul autoritar al Venezuelei. "Din moment ce nu pot invada țara... au decis să distrugă, să distrugă, să distrugă".

Criza a fost provocată de lipsa investițiilor și de corupție

Experții cred că eșecurile crizelor de electricitate - care au continuat să blocheze activitatea în Venezuela săptămâna aceasta, după o întrerupere istorică de șase zile la începutul acestei luni - sunt o consecință a anilor în care nu s-au făcut nici un fel de investiții și a corupției.

"Există un război electric împotriva Venezuelei, dar este dat de guvernul Maduro", a declarat José Aguilar, un consultant energetic venezuelean, citează The Guardian.

Maduro a afirmat că "atacul terorist brutal" a fost creat de Donald Trump și de "păpușa sa diabolică", Juan Guaidó, liderul opoziției pe care majoritatea guvernelor occidentale îl recunosc acum ca președinte interimar al Venezuelei.

"A fost un atac inamic - și puteți fi sigur că Donald Trump a avut o mână în acest... Donald Trump este obsedat de Venezuela".

Guaido a urzurpat funcțiile publice

Elvis Amoroso, un aliat important al lui Maduro, la acuzat pe Guaidó că "a uzurpat funcțiile publice și a comis acțiuni cu guverne străine care au afectat poporul venezuelean și patrimoniul național". Joi, Guaidó a fost anunțat că i se interzice să dețină funcție publică timp de 15 ani - perioada maximă permisă de legea venezueleană.

Săptămâna trecută, asistentul personal al lui Guaido, Roberto Marrero, a fost reținut, provocând temeri de represalii politice grave, menite să elimine opoziția față de Maduro.

Interviul telefonic al lui Maduro acordat televiziunii de stat - pe care mulți venezueleni nu au putut urmări pentru că nu aveau electricitate - a fost destinat să liniștească populația. "Eu nu sunt nici laș, nici slăbit - și îmi cunosc responsabilitatea", a insistat Maduro, adăugând că nu a dormit încă de la începerea problemelor cu sistemul de electricitate.

Maduro a cerut, de asemenea, Venezuelei să răspundă crizei, prin "unirea maximă și spiritualitatea și rezistența maximum creștină".

Vezi și: Puci în Venezuela - mesajul Statelor Unite și al Uniunii Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel