Țapardel, ieșire după decizia președintelui Iohannis: Este scandalos

Claudia Țapardel a lansat un atac tăios la adresa președintelui Klaus Iohannis după opunerea preluării portofoliilor de către Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer.

"Iohannis se joacă cu viitorul României prin refuzul de a semna decretele de numire pentru două portofolii foarte importante!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, face din nou o mişcare politică total greşită şi neconstituţională, refuzând semnarea decretelor de numire în funcţii a doi miniştri importanţi, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Ministerul Transporturilor, respectiv Ilan Laufer, pentru Ministerul Dezvoltării.

Gestul lui Klaus Iohannis este surprinzător şi scandalos, mai ales că şeful statului nu a prezentat niciun fel de motivaţie pentru refuzul de a semna cele două decrete de numire. Fie preşedintele Iohannis nu cunoaşte mecanismul constituţional, fie se face că nu ştie decizia Curţii Constiţionale din 2008, care a stabilit că preşedintele României, propunerea premierului de numire a unei persoane în funcţia de ministru" scire europarlamentarul pe Facebook.

"Împiedică din nou activitatea Guvernului"

"Ceea ce face preşedintele Klaus Iohannis se înscrie în strategia sa de a pune beţe în roate cu orice preţ actualului Guvern, fără să realizeze consecinţele negative ale acţiunilor sale pe plan intern şi internaţional.

Preşedintele Iohannis împiedică din nou activitatea Guvernului şi, în consecinţă, buna funcţionare a ţării, jucându-se practic cu viitorul României. S-a mai întâmplat aşa la sfârşitul lunii august, când şeful statului s-a opus rectificării bugetare, fără o motivaţie convingătoare, dar cu efecte dramatice în privinţa situaţiei financiar-bugetare a României. Decizia lui Klaus Iohannis este cu atât mai surprinzătoare, mai ales în cazul Olguţei Vasilescu, un ministrul cu enorm de multă experienţă şi performanţă legislativă, dar mai ales administrativă (managerială), în calitate de senator, primar al municipiului Craiova şi ministru al Muncii. Dar probabil că preşedintelui Iohannis nu îi convin efectele măsurilor concrete luate în urma aplicării Legii salarizării unitare, prin care au fost majorate salariile românilor, sau principiile pe baza cărora a fost depusă la Parlament Legea privind sistemul public de pensii, prin care veniturile a peste 5 milioane de pensionari vor creşte substanţial începând de anul viitor", a conchis Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel