Tablou de Van Gogh, vândut pentru 7 milioane de dolari

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Un tablou din tinereţea lui Van Gogh a fost adjudecat cu peste 7 milioane de euro la Paris în cursul primei vânzări la licitaţia unei lucrări a maestrului olandez în Franţa, după mai bine de 20 de ani.

Tabloul 'Women Mending Nets in the Dunes' ('Raccommodeuses de filets dans les dunes') din 1882 a fost adjudecat cu 7.065.000 de euro de către un colecţionar american, după mai multe oferte, în timp ce această lucrare era estimată între 3 şi 5 milioane de euro. Casa de licitație calificase anterior vânzarea drept un eveniment, dat fiind că din ce în ce mai puţine opere ale lui Van Gogh sunt în circulaţie, adică nu mai mult de două sau trei pe an la licitaţiile din lume.

Vânzarea, un record modial 

Suma adjudecată este un record mondial pentru un peisaj de Van Gogh, perioada olandeză, vândut la licitaţie. Opera a fost pictată la începutul carierei lui Van Gogh, atunci când avea 29 de ani. Se regăsesc deja toate caracteristicile picturii lui Vincent, în special tratarea peisajelor, lăsând spaţiu pământului şi cerului, întotdeauna foarte elaborate. Este singurul peisaj al lui Vincent pictat în această epocă, exemplu al influenţei şcolii de la Barbizon şi a şcolii de la Haga. Fostul proprietar, un colecţionar european, a împrumutat opera timp de opt ani, până în 2015, Muzeului Van Gogh din Amsterdam. Muzeele din Montreal şi Haga l-au prezentat succesiv între 1960 şi 2010. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel