Sven Hassel, autorul ”Gestapo” a murit la vârsta de 95 de ani

sven_hassel
sven_hassel

Sven Hassel, unul dintre cei mai însemnaţi autori de literatură de război, autorul romanelor de succes ”Legiunea blestemaților” și ”Gestapo”, s-a stins din viață, vineri, 21 septembrie, la vârstă de 95 de ani.

Scriitorul danez, pe numele său adevărat Sven Pederse, născut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, Danemarca, s-a înrolat voluntar în armată în 1937. După un an, Sven nu s-a mai întors la unitatea sa, după o scurtă plecare, motiv pentru care a fost acuzat de dezertare și transferat la Sonderabteilung, o unitate penală condusă de criminali și disidenţi, de unde a fost eliberat în 1949.

Dornic de a împărtăși generațiilor tinere ororile războiului și a le insufla dorința de a salva vieți și nu a le distruge, Sven Pederse publică în 1953 prima sa carte ”Legiunea blestemaților”, sub numele de Sven Hassel, carte respinsă de 12 ori înainte de a fi publicată.

În ultimii 40 de ani, Sven Hassel a locuit la Barcelona, deoarece, după cum el însuși declara, s-a îndrăgostit de Spania și de oamenii săi, din scrierile lui Ernest Hemingway şi Arturo Barea

Printre romanele semnate de Sven Hassel, citite de 52 de milioane de oameni, inclusiv români, se numără: Blindatele morții - 1958; Camarazi de front - 1960; Batalion de marș - 1962; Gestapo - 1963; Monte Cassino - 1963; General SS - 1969; Drum sângeros către moarte - 1977.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel