Suspendare Iohannis. Gheorghe Piperea: Nu există în Constituție așa ceva!

Suspendare Iohannis. Gheorghe Piperea: Nu există în Constituție așa ceva!
Suspendare Iohannis. Gheorghe Piperea: Nu există în Constituție așa ceva!

Gheorghe Piperea a spus, miercuri seară, la TVR1, că președintele poate să fie suspendat doar în vederea organizării unui referendum de demitere.

"Mesajul pe care îl dă (n.r. Klaus Iohannis) este extraordinar de periculos. (...) Oricine va putea, la un moment dat, să spună că o hotărâre care dispune condamnarea, obligarea la restituirea unei sume de bani și așa mai departe, o pune în aplicare dacă o înțelege. Mă mai gândesc. Dacă o înțeleg, o pun în aplicare, dacă nu, nu. Și mai departe, o extrapoluare și mai periculoasă - legea și ea este complicată, sunt multe legi, nu poți să le știi pe toate - omul ar putea să spună, dacă te oprește cineva pe stradă și spune vezi că circuli fără permis sau ești beat la volan, o să poată să-ți spună legea nu e foarte clară", a spus Gheorghe Piperea, miercuri seară, în cadrul emisiunii "România9", moderată de Ionuț Cristache la TVR1.

Suspendarea președintelui

"Dincolo de asta, părerea mea este că PSD nu ar trebui să-l suspende pe domnul președinte. Însă ideea de suspendare fără a urma referendumul de demitere este stupidă. Nu există în Constituție așa ceva. Președintele poate să fie suspendat doar în vederea organizării unui referendum de demitere", a mai spus Piperea.

Vezi și: Tudorel Toader publică corespondența cu OECD


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel