Tudorel Toader publică corespondența cu OECD - update

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a primit un răspuns de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Recent, ministrul Justiţiei anunţa că se va adresa Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), ca să i se comunice dacă declaraţiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost făcute în nume propriu sau în numele Organizaţiei. Ministrul Justiţiei considera "absolut necesar" să se facă această lămurire.

Miercuri seară, Tudorel Toader a prezentat pe Facebook corespondenţa purtată cu OECD, din care ar rezulta că Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din cadrul instituţiei, iar declaraţiile acestuia nu ar fi fost făcute în numele organizaţiei.

"OECD,
Din corespondența purtată:

Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD.
D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale.
D. Kos nu a vorbit în numele OECD !
„Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România" !

Dezinformarea din ziare.com
Exclusiv! Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania", a scris ministrul Tudorel Toader, miercuri, 13 iunie, pe Facebook.

Update: Tudorel Toader a avut, miercuri seară, la Antena 3, la Sinteza zilei, o intervenție. "Eu am fost convins de faptul că organizaţia internaţională respectabilă prin obiectivele pe care le are nu poate să se adrese în maniera aceasta. M-am adresat în scris, prin urmare am întrebat dacă s-a exprimat în numele personal sau al OECD. Eu îmi pun întrebarea dacă chiar o fi declarat aşa ceva. Ați văzut răspunsul: domnul Kos nu este, cum se spune în așa zisul interviu șeful organizației anticorupție, este șeful la o direcție de tranzacții internaționale. Nu prea are legătură anticorupția cu tranzacțiile internaționale. Domnul Kos nu a vorbit în numele Organizației, iar pe bună dreptate, OECD nu poate să își exprime opinia cu privire la modul în care presa din România a preluat și a reflectat un interviu dat - dacă a fost dat cu adevărat - în nume personal. A rulat câteva zile această informație prin care acest domn Kos a făcut referiri foarte critice la adresa Curții Constituționale și la adresa mea, ca ministru al Justiției. Am vrut să cunosc adevărul: dacă este opinia OECD sau a unui domn care înțeleg că a jucat fotbal, a arbitrat și acum dă lecții de morală în ceea ce privește anticorupția", a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3.

Vezi și: Iohannis, marea împăcare. Pieleanu-provocare: bere cu protestatarii din Piața Victoriei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel