Surse: UDMR vrea suspendarea lui Băsescu

kelemen ponta
kelemen ponta

Surse din interiorul USL au declarat pentru DeCe News că negocierile dintre USL şi UDMR au ajuns la un rezultat în aceste zile.  UDMR a întors armele şi va vota pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. În acest moment USL are voturile necesare pentru a trece prin Parlament suspendarea lui Băsescu şi iniţierea referendumului. Discuţiile au fost confirmate şi de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, dar el susţine că acestea s-au limitat doar la negocierile pentru Consiliile Locale din Ardeal. Fără voturile UDMR, USL mai avea nevoie de doar trei voturi pentru a-l suspenda pe Băsescu.

Sursele din interiorul USL susţin că UDMR a întors armele împotriva lui Băsescu pentru că la alegerile locale preşedintele a direcţionat resursele către celelalte forţe maghiare din zonă, pentru a sparge monopolul UDMR în regiunea Har-Cov. UDMR îl acuză pe Băsescu că a dat semnale de susţinere pentru PCM, principalul contracandidat în zona maghiară.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, confirmă discuţiile cu USL, însă menţionează că s-a discutat doar despre Consillile Locale din zona Ardealului şi eventualele alianţe. "Subiectul suspendării este un lucru serios cu care nu te joci. Evident, dacă preşedintele Traian Băsescu va face un gest neconstituţional, vor urma astfel de proceduri şi eu personal voi vota pentru suspendarea preşedintelui", a declarat Frunda pentru DeCe News.

Un prim semnal al apropierii dintre UDMR şi USL a fost dat la raportul asupra SRTV. În alţi ani Comisia de Cultură din Parlament analiza la pachet raportul TVR şi al Radioului public. La raportul de anul acesta Radioul a fost amânat. La momentul respectiv s-a speculat o înţelegere între USL şi UDMR prin care omul UDMR din fruntea Radioului să rămână în funcţie. Se pare că moneda de schimb a fost votul UDMR pentru ca Ponta să meargă la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel