Surse Realitatea Plus - Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să negocieze cu PSD

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să negocieze cu Partidul Social Democrat.

Potrivit Realitatea Plus, președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să negocieze cu PSD în ideea formării unui Guvern. Acesta ar fi sunat pe liderii partidului și le-ar fi solicitat să demareze negocierile cu Partidul Social Democrat.

Ciucă și-a depus, prin fax, mandatul

Potrivit Antena 3, Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a trimis prin fax o scrisoare către Parlament unde menționează că și-a depus mandatul.

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților se vor reuni și vor anula audierile miniștrilor.

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă a fost înregistrată, marţi, la Parlament, potrivit unor surse liberale. Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament, scrie Agerpres.

Salvarea lui Iohannis vine de la PSD. Chirieac: Capcană politică, se schimbă totul. PSD și PNL împart ministerele

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea ca varianta PSD-PNL-UDMR să fie cea câștigătoare pentru noul Guvern.

Întrebat de Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, dacă formula PSD-PNL-UDMR este cea care se va contura, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Se pare că da, dar să ştiţi că situaţia este încă fluidă. Ceea ce se ştie sigur este că domnul Ciucă va depune mandatul. Este, într-adevăr, discuţia că domnul Iohannis să îi acorde un nou mandat şi, până la urmă, în jur de ora 18.00, în această zi, au început să sune telefoanele la PSD. Mai fuseseră nişte discuţii  că PSD să intre la guvernare, au mai fost lideri PSD care au propus aşa ceva.

S-a discutat, la un moment dat, dacă premierul este PNL acceptabil în PSD - şi înţeleg că generalul Ciucă ar fi acceptabil - atunci ministerele se împart jumătate-jumătate şi, din jumătatea lor, PNL-ul să dea două ministere la UDMR. PSD şi PNL împreună au vreo 62% în Parlament, Aşadar, cei 6%-7% ai UDMR-ului ar însemna  aproape 70%, ar fi o largă majoritate care ar rezolva, pe moment, problemele domnului preşedinte Iohannis, aflat acum într-o prăbuşire. Situaţia este încă fluidă. Pe la un colţ s-a discutat ca PSD să primească mandatul de prim-ministru, iar PNL să îl sprijine, dar se pare că nu se va merge pe această soluţie, cel puţin în seara aceasta. De altfel, vedeţi care este componenta principală a acestor negocieri: impredictibilitatea. Au stat opt zile să discute şi să nu se flexibilizeze, după care, în patru ore, în această seară, se schimbă totul, se duc la PSD să îi ia la guvernare şi aşa mai departe" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel