Summit Consiliu European. Antonio Tajani a venit cu o vânătaie sub ochi

Antonio Tajani
Antonio Tajani

În contextul în care femeile din întreaga lume protestau împotriva violenţei de gen duminică, preşedintele Parlamentului European a făcut un gest public de sprijin al victimelor abuzurilor domestice, relatează Reuters.

Şeful legislativului UE, Antonio Tajani, a venit la summitul Consiliului European de la Bruxelles cu o dungă roşie realizată din machiaj sub un ochi, urmând exemplul unor fotbalişti faimoşi precum Cristiano Ronaldo, în susţinerea unei campanii antiviolenţă din Italia.

"Nu este normal că e ceva normal", a declarat politicianul italian în timpul summitului, referindu-se la violenţa domestică.

"Violenţa împotriva femeilor este inacceptabilă. Am învăţat asta de la mama mea şi îi învăţ acest lucru pe copiii mei", a postat el mai târziu pe Twitter.

Fotbaliştii de la cluburi italiene de top au afişat urme de ruj pe obraji în timpul meciurilor din weekend în semn de sprijin pentru o campanie italiană de combatere a violenţei împotriva femeilor, care foloseşte hashtagul #unrossoallaviolenza, ceea ce înseamnă un cartonaj roşu violenţei.

Date îngrijorătoare 

Datele ONU sugerează că o treime dintre femeile de pretutindeni au suferit din cauza violenţei sexuale sau fizice şi că una din zece fete a fost violată sau agresată sexual.

Tajani a spus că Parlamentul European este iluminat în portocaliu duminică de Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, care marchează startul unei campanii de 16 zile.

"Nimeni nu poate încerca să se impună cu violenţa şi prin violenţă. În special împotriva femeilor", a spus el.

Tajani s-a aflat la Bruxelles duminică pentru summitul liderilor UE, care au aprobat acordul de ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar anul viitor.

În Spania, zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi agitând pancarte cu mesaje precum "Pentru cei care nu sunt cu noi" şi "Dreptate".

Numele celor 44 de femei ucise în urma unor violenţe domestice în Spania anul trecut au fost citite la reuniunea de solidaritate de la Madrid.

Campania susţinută de Tajani a fost organizată de organizaţia umanitară italiană WeWorld Onlus, asociaţia jucătorilor de fotbal şi Lega Serie A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel