Suedia. Consiliul de Securitate. Întâlnire neoficială

În mod suprinzător, membrii acestui important for al Organizației Națiunilor Unite părăsesc New York.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate vor avea la sfârşitul săptămânii o "întâlnire neoficială" în Suedia pentru a-şi regăsi unitatea şi credibilitatea, și-a exprimat speranța organizatorul suedez, relatează AFP, preluată de Agerpres. Reuniunea are loc în contextul în care acest organism este profund divizat în privinţa conflictului din Siria. La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, va efectua o vizită în regatul scandinav vineri, sâmbătă şi duminică.

[citeste si]

Oficial, ar trebui să fie în New York

Consiliul de Securitate organizează în fiecare an o întâlnire neoficială pentru reprezentanţii săi, ce are loc, de obicei, în împrejurimile New Yorkului. În Suedia, aceasta va avea loc la reşedinţa de vară de la Backakra a lui Dag Hammarskjold, al doilea secretar general din istoria ONU, decedat în 1961, în urma prăbuşirii unui avion în Africa, în circumstanţe niciodată elucidate.

Din cele 15 țări, 5 sunt membri permanenți, SUA, Marea Britanie, China, Federația Rusă, Franța. O prevedere a cartei ONU spune că membrii Consiliului de Securitate trebuie să fie permanent în sediul din New York, ca să fie capabili să reacționeze în caz de criză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel