Succes spațial al Chinei. Primele mostre selenare din ultima jumătate de secol / VIDEO

Sonda spațială Chang'e-5 s-a întors cu succes pe Pământ și a adus primele mostre selenare din ultimii 44 de ani. China a devenit a treia țară, după SUA și Rusia, care a reușit să aducă pe Pământ mostre de pe Lună.

O navă spațială chineză care transportă roci pe Lună s-a întors în siguranță pe Pământ, joi dimineață, în prima misiune din ultimele patru decenii de colectare a probelor lunare, a declarat agenția de știri Xinhua.

Modulul de întoarcere al sondei spațiale, cunoscut sub numele de Chang'e-5, a aterizat în nordul Chinei. Nava spațială, numită după o zeiță chineză a Lunii, a aselenizat pe 1 decembrie și și-a început călătoria de întoarcere două zile mai târziu. În același timp, pe Lună a fost ridicat un drapel chinez, a declarat agenția spațială din China.

Oamenii de știință speră că probele îi vor ajuta să afle detalii despre originile, formarea și activitatea vulcanică a Lunii. Cu această misiune, China a devenit a treia țară care a preluat probe de pe Lună, după Statele Unite și Uniunea Sovietică în anii 1960 și 1970. Misiunea navei spațiale a fost de a colecta două kilograme de material dintr-o zonă cunoscută sub numele de Oceanus Procellarum, sau „Oceanul furtunilor”, o vastă câmpie de lavă selenară neexplorată anterior, potrivit revistei științifice Nature, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel