SUA-UE, ”declarație de război”. Politica ”tectonică” a lui Trump

Tudor Curtifan / 07 feb 2017 / 19:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viitorul ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană, Ted Malloch a declarat într-un interviu că actuala administrație de la Washington va privilegia relațiile bilaterale cu țările europene în detrimentul celor cu UE ca bloc comunitar.

"Interesele naționale ale Statelor Unite sunt mai bine susținute dacă sunt privilegiate relațiile bilaterale cu toate statele, inclusiv cu cele europene. Acesta va fi principiul și va fi foarte clar", a declarat Ted Malloch, scrie Express.

El a mai precizat că președinția lui Donald Trump va aduce o schimbare "tectonică" în relațiile internaționale.

Criticat dur de UE, diplomatul american este de părere că ”și alte state vor avea referendumuri similare Brexitului. Viitorul acestei Uniuni Europene este incert". Totodată, Ted Malloch s-a declarat "surprins de cât de mare este respingerea față de UE în aproape toate statele" europene.

Aceste declarații vin ca un răspuns dur după spusele președintelui francez Francois Hollande la Malta. El a avertizat statele Uniunii care doresc o apropiere de SUA, că nu va exista niciun viitor pentru relațiile Europei cu SUA, "în cazul în care acest viitor nu este definit ca fiind unul comun”.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25