SUA, suspendare ajutor grupări rebele Siria. Trump: Era periculos

Președintele american Donald Trump a declarat luni că programul SUA de ajutor pentru grupările rebele siriene era "masiv, periculos și ineficient", într-o încercare de a explica de ce a hotărât suspendarea acestuia, relatează AFP.

Declarația sa intervine la trei zile după anunțul făcut de generalul Tony Thomas, șeful forțelor speciale americane, potrivit căruia SUA pun capăt acestui program care a funcționat timp de patru ani. 

Washington Post a dezvăluit că președintele Trump este cel care a decis acum o lună încetarea programului respectiv. 

Anunțând închiderea programului, generalul Thomas a asigurat că decizia nu a fost luată pentru a mulțumi Rusia, principalul aliat al președintelui Bashar al-Assad, ci în cadrul eforturilor destinate găsirii unei soluții la conflictul din Siria. 

Cu toate acestea, Washington Post titra luni: "Cooperarea cu Rusia devine un element central al strategiei lui Trump în Siria", citând o serie de oficiali sub rezerva anonimatului. 

Reacția lui Donald Trump a venit pe Twitter: "Washington Post al Amazon a inventat fapte despre decizia mea de a pune capăt livrărilor masive, periculoase și ineficiente pentru rebelii sirieni care luptă împotriva lui al-Assad", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel