SUA, pregătite pentru opțiunea militară împotriva Coreei de Nord

Donald Trump a anunţat că Statele Unite sunt pregătite pentru opţiunea militară în cazul disensiunilor cu regimul de la Phenian, avertizând că aceasta ar fi devastatoare pentru Coreea de Nord, informează  Reuters.

"Suntem complet pregătiţi pentru cea de-a doua opţiune, nu este opţiunea preferată", a declarat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Însă dacă vom lua această opţiune, va fi devastatoare, vă spun că va fi devastatoare pentru Coreea de Nord. Aceasta este opţiunea militară. Dacă va trebui să o luăm, o vom face", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Regimul de la Phenian a acuzat, luni seară, Administraţia Trump că a declarat război Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite.

Aflat în oraşul american New York pentru reuniunea Adunării Generale ONU, Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe, a acuzat Statele Unite că au declarat război Coreei de Nord prin trimiterea bombardierelor în apropierea coastelor nord-coreene.

Coreea de Nord îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, a avertizat Ri Yong-Ho.

[citeste si]

Acuzaţiile sunt "absurde", a reacţionat imediat  Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

"Nu am declarat război Coreei de Nord. Sincer, această sugestie este absurdă", a afirmat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

La rândul său, Pentagonul a cerut Coreei de Nord să înceteze "acţiunile provocatoare". "În cazul în care Coreeade Nord nu încetează acţiunile provocatoare, ne vom asigura că îi vom oferi preşedintelui SUA opţiunile pentru a se ocupa de Coreea de Nord", a avertizat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel