SUA, condiție clară în privința Coreei de Nord

kim jong un
kim jong un

SUA a pus Coreei de Nord o condiție care ar putea duce la ridicarea sancțiunilor și la dezvoltarea țării conduse de Kim Jong-un.

SUA este gata să facă o concesie istorică în privința Coreei de Nord. Decizia a fost comunicată chiar de secretarul de stat american Mike Pompeo care a susținut că Washingtonul va fi de acord cu ridicarea sancțiunilor împotriva țării conduse de Kim Jong-un dacă acesta va renunța la programul de arme nucleare. În cazul realizării acestui acord, Coreea de Nord ar putea cunoaște o dezvoltare economică galopantă odată cu o serie de investiții americane în sectorul energiei, infrastructurii și agriculturii.

Coreea de Nord ar putea rivaliza cu cea din Sud

Secretarul de stat american a dat asigurări că o astfel de înțelegere va aduce beneficii reale Coreei de Nord, care, ar putea rivaliza chiar cu vecinii din sud la multe capitole.„Preşedintele Kim va primi din partea Americii cele mai bune lucruri – antreprenorii noştri, furnozorii noştri de capital. (...) Vor primi capital privat. Coreea de Nord are nevoie disparată de energie pentru poporul său. Ei au mare nevoie de echipament agricol şi tehnologie. Putem crea condiţii pentru o prosperitate economică reală pentru poporul nord-coreean care să rivalizeze cu cea a Sudului”, a declarat Pompeo pentru CBS.   

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel