SUA-China, război economic. Beijing, ripostă după taxele pe importuri ale SUA

 Beijingul a anunţat luni impunerea de tarife vamale la un set de 128 de produse americane, în replică la măsura de luna trecută a Washingtonului cu privire la taxele pentru importurile de oţel şi aluminiu din China, transmite EFE. 

Un număr de 120 de produse, între care fructele sau vinul, vor avea o taxă de import de 15%, în timp ce alte opt produse, inclusiv carnea de porc, vor avea un tarif de 25%, potrivit anunţului făcut de ministerul chinez al Comerţului. 

Măsura va intra în vigoare de luni. 

Avertismentul inițial al Chinei 

Într-un comunicat separat, ministerul chinez al Comerţului a cerut Statelor Unite să revină asupra deciziei sale privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu, care, conform Chinei, încalcă normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului, şi să repună schimburile bilaterale pe calea normalităţii. 

Beijingul anunţase deja din 23 martie că va impune aceste tarife de import dacă SUA va continua cu planurile sale de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China. 

Cu toate acestea, Beijingul a insistat mereu că doreşte să evite un război comercial şi a avertizat Casa Albă să nu deschidă "o cutie a Pandorei", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel