SUA. Blocaj guvernamental: Cel mai lung "shutdown" din istorie

Donald Trump
Donald Trump

SUA se află într-un blocaj parţial al administraţiei, din cauza disputei între Congres şi Donald Trump, sâmbătă fiind a 22-a zi: este cel mai lung 'shutdown' din istoria Statelor Unite, transmite Reuters.

Partidul Democrat, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor a respins cererea lui președintelui Donald Trump de a finanţa cu 5,7 miliarde de dolari construcţia zidului de  la frontiera cu Mexicul.

La rândul său, liderul de la Casa Albă a respins orice alt compromis care ar fi putut debloca politic adoptarea de către Congres a legilor bugetului, care ar fi permis alocarea de fonduri către autorităţile publice şi implicit încheierea blocajului. Congresul îşi va relua lucrările luni.

Donald Trump, care a promis încă din campania electorală că va construi zidul pentru a opri migraţia din Mexic în SUA, a avertizat că impasul s-ar putea prelungi. 'Vom sta multă vreme, dacă democraţii nu se întorc din 'vacanţe' înapoi la lucru', a scris el pe Twitter.

Actualul 'shutdown', declanşat pe 22 decembrie, a bătut recordul de 21 de zile înregistrat în 1995-1996, sub preşedinţia lui Bill Clinton. Vineri a fost prima zi când angajaţii federali nu şi-au încasat plata săptămânală, conform practicii uzuale în Statele Unite.

Printre cei 800.000 de funcţionari afectaţi sunt controlorii de trafic aerian şi agenţii de securitate din aeroporturi, care îşi continuă totuşi activitatea.

Vezi si: Trump, atac: Un mincinos!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel