SUA, armată Coreea de Nord. 'Armada' încă nu a plecat

nava-razboi
nava-razboi

"Armada" americană promisă de președintele Statelor Unite, Donald Trump, în apropierea peninsulei coreene, ca răspuns la amenințarea Phenianului, nu a început să navigheze spre această zonă, a recunoscut marți un responsabil american al Apărării, citat de AFP.

Pe 8 aprilie, un purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific a anunțat că un port-avion american, Carl Vinson, și flota sa erau în drum spre peninsula coreeană, ca "măsură de precauție", menționând amenințarea nucleară nord-coreeană.

Donald Trump a declarat apoi, pe 12 aprilie, pe canalul Fox Business: "Suntem pe cale să trimitem o armada. Foarte puternică". 

În fapt, grupul aeronaval "va începe să facă drumul spre nord în direcția mării Japoniei în 24 de ore", a adăugat acest responsabil care a cerut păstrarea anonimatului.

Grupul nu va ajunge în zonă decât săptămâna viitoare, a adăugat acesta.

Conform acestui responsabil, navele se află încă în largul coastei de nord-vest a Australiei. O fotografie a marinei americane, făcută în acest weekend, arată port-avionul în largul insulei Java, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel