Strigător la cer. Preoți români, implicați într-un caz scandalos

Procurorii DIICOT Târgu Mureş au destructurat o reţea de traficanţi de persoane şi minori, care se foloseau şi de doi preoţi din Târnăveni pentru a convinge victimele să cerşească pentru ei în Franţa.

Copiii jurau în biserică că nu vor păstra banii câştigaţi din cerşit şi că vor respecta perioada de trei luni de zile pentru care au fost recrutaţi. Mai mult, preoţii aveau o evidenţă a persoanelor care jurau în biserică.

[citeste si]

La data de 22.09.2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor GRANCEA PAUL, GRANCEA CERASELA şi MUSCĂ MARIA, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

În Franța, victimele erau duse în diferite locuri publice unde, li se cerea să apeleze la mila trecătorilor şi unde erau în permanenţă supravegheate de către inculpată şi cei doi suspecţi. Sumele de bani obţinute din cerşit erau predate în totalitate inculpatei Muscă Maria şi, contrar înţelegerii avute înaintea plecării din ţară, în sensul că vor avea asigurate cazarea şi masa, victimele erau nevoite să doarmă sub cerul liber, în parcuri sau sub poduri şi să-şi asigure hrana din pubelele de colectare a resturilor menajere. S-a reţinut că în urma activităţii de exploatare a victimelor, membrii grupului infracţional organizat au obţinut peste 100.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel