Strategia USR. Cum dă lovitura Nicușor Dan în țară: Fuziune șoc

Ce șanse are USR? O întrebare care a fost pe buzele tuturor de când a anunțat USB că se va transforma în USR. În București și-a demonstrat puterea electorală la alegerile din iunie, luând fața PNL. Dar în țară? Se pare că Nicușor Dan are un plan bine ticluit. 

Un comunicat de presă venit în această dimineață anunță: 

"Primul partid local din istoria județului Brașov, Uniunea Pentru Codlea, va fuziona în perioada următoare cu Uniunea Salvați România, partidul național constituit de Nicușor Dan, candidatul care a obținut locul al doilea pentru Primăria Municipiului București, alături de Uniunea Salvați Bucureștiul. Astfel, partidul codlean sprijină noua mișcare politică din România și va participa în toamnă la alegerile parlamentare în cadrul noii construcții.

UPC a fost înființat în acest an după modelul USB, a participat la alegerile locale în alianță cu Forumul German în Municipiul Codlea, unde a obținut 3 mandate de consilieri locali (Erwin Albu , Marius Suranyi și Agache Aurel Dionisie) și locul secund din opt candidați pentru postul de primar pentru activistul civic Erwin Albu, președintele formațiunii. Ca urmare a acestor rezultate, PSD și PNL au format o alianță la Codlea, deși la nivel central mimează necooperarea, pentru ca Erwin Albu să nu fie ales viceprimar". 

Comunicatul de presă mai precizează: "Pe lângă colaborarea naturală între forțele politice locale nou apărute din municipiul Codlea și București, actuala legislație electorală duce la radierea partidelor noi dacă acestea nu participă singure sau în alianță la două scrutinuri consecutive, în minim 75 de localități, astfel încât constituirea USR la nivel național este pasul cel mai eficient pentru a susține inițiativele locale și a oferi alternativa la clasicele partide profund compromise. Până la fuziunea care va avea loc în curând, UPC își propune să fie promotorul USR la nivelul județului Brașov, în vederea constituirii de filiale în întreg județul și pentru pregătirea alegerilor parlamentare din 2016". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel