“Stejarii” i-au antrenat pe tinerii rugbyști din Sectorul 1 pentru marea performanță

Componenții echipei naționale de Rugby a României s-au aflat astăzi în mijlocul elevilor din Sectorul 1, la Școala Gimnazială nr. 175 "Sfântul Nicolae".

Cu această ocazie, "Stejarii" au făcut antrenamente și mini demonstrații de rugby cu elevii de la această școală, dar și cu componenții claselor de specialitate de la Colegiul Național "Aurel Vlaicu", Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu" și Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița", care au obținut performanțe importante la competițiile școlare de profil.

Scopul vizitei l-a constitut încurajarea elevilor să facă mișcare și să practice în număr cât mai mare sportul cu balonul oval. Actualii și viitorii campioni au fost asistați la antrenamente de Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și de Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

(w670)

"Mă bucur foarte mult că elevii din Sectorul 1 au avut ocazia să se antreneze cu componenții echipei naționale de rugby. Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim să atragem cât mai mulți tineri către practicarea sportului în general și către această nobilă disciplină sportivă, care este rugby-ul, în special. Prin practicarea sportului în mod organizat, copiii noștri se vor dezvolta armonios și vor căpăta o mentalitate de învingător", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Vizita a avut loc doar cu două zile înainte de partida de rugby pe care selecționata României o va susține cu puternica echipă din Tonga, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, începând cu ora 18:00, pe Stadionul "Arcul de Triumf".

(w670)

Oaspeții prezenți la eveniment au fost întâmpinați cu pâine produsă la Nazarcea Grup, unitate protejată care funcționează încă din 2012 în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1. Aceasta este prima întreprindere socială din România creată de o autoritate publică pentru persoanele cu dizabilități. Fabrica are 90 de angajați, dintre care 60 sunt persoane cu dizabilități. Aici, în cele șapte ateliere ale unității, angajații fac pâine, realizează produse din ceramică, tipăresc materiale promoționale, spală haine, covoare sau autoturisme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel