Statuia din ceară a lui Macron, subiect de glume. "Cu Trump ne-a ieşit"

Statuia din ceara Emmanuel Macron
Statuia din ceara Emmanuel Macron

Statuia din ceară care-l reprezintă pe preşedintele Franţei,  Emmanuel Macron, ar putea fi refăcută după ce a fost subiect de ironii pe Facebook. 

Statuia din ceară care-l reprezintă pe preşedintele francez Emmanuel Macron nu a ieşit aşa cum trebuie, recunosc oficialii muzeului Grevin din Paris care au declarat că statuia "nu este adecvată" şi că ia în calcul chiar refacerea ei, relatează miercuri AFP. 

"Un chip angoasat şi crispat, o statuie imobilă care nu trăieşte, nu este frumoasă, este ceva care nu merge", a declarat pentru AFP preşedintele celebrului muzeu al statuilor de ceară, Yves Delhommeau. 

"Statuia lui Emmanuel Macron nu este încă validată, nu vreau să avem o creaţie care să fie atât de contestată pe reţelele sociale. (...) Nu este exclus să refacem statuia, să reîncepem totul dacă trebuie", a adăugat directorul muzeului Grevin, fondat în 1882 şi care primeşte în fiecare an aproape 800.000 de vizitatori. 

Lucrarea, aflată încă în atelier, urmează să fie revăzută vineri şi se va lua decizia, dacă va fi sau nu dezvelită la 24 mai, aşa cum era prevăzut iniţial. 

"O decizie delicată pentru că o statuie reprezintă multă muncă", a adăugat el. 

Realizarea unei statui de ceară costă între 50.000 şi 60.000 de euro şi necesită aproape şase luni de trudă.

Fotografia statuii prezentată pe reţelele sociale - şi a care a provocat critici şi bătăi de joc - provine dintr-un reportaj al canalului TF1 difuzat duminică. 

Filmările pentru emisiune datează din luna septembrie. "Fotografia prezentată nu este statuia complet finalizată, de atunci am schimbat ochii şi unele elemente", a precizat directorul muzeului Grevin. 

[citeste si]

"Pe Donald Trump l-am reuşit"

Sculptorul, care a realizat deja statui de ceară ale preşedintelui american Donald Trump, actriţei Line Renaud sau bucătarului şef Alain Ducasse, a lucrat după fotografii ale preşedintelui francez. 

"Să întâlnim în prealabil persoana şi să utilizăm un scanner pentru a nu ne înşela asupra proporţiilor ar fi fost preferabil", a apreciat directorul, "dar asta nu este mereu posibil". 

"L-am reuşit pe Donald Trump, nu există niciun motiv pentru care să nu-l reuşim şi pe Emmanuel Macron, chiar dacă chipurile mai pronunţate, mai în vârstă, mai caricaturale sunt adesea mai uşor de realizat", a explicat el. 

Deocamdată, prima doamnă nu şi-a dat acordul pentru a fi reprezentată de muzeul Grevin alături de soţul ei. "După cele întâmplate cu soţul ei, nu va fi probabil încurajată", a încheiat directorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel