Spionajul intern al Germaniei e folosit în scopuri politice de către coaliția de guvernare, susține un oficial

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un oficial al Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) care a vorbit sub protecția anonimatului a precizat că spionajul intern al Germaniei e folosit în scopuri politice de către Coaliția Semaforului de la Berlin.

Agenția internă de informații a Germaniei, Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) este folosită în scopuri politice și protejează interesele celor trei partide de coaliție ale guvernului de la Berlin, social-democrații, verzii și FDP, potrivit unui oficial BfV care a vorbit sb protecția anonimatului pentru Schwäbische Zeitung, scrie EuropeanConservative.

Oficialul, denumit în articol Gregor S., a spus că agenția nu are suficiente competențe pentru a investiga inamicii reali ai statului, teroriștii de stânga și dreapta cu adevărat violenți sau islamiștii radicali și, în schimb, vânează oamenii obișnuiți, cărora nu le plac Verzii, închid reclame sau trimit postări pe rețelele de socializare care sunt critice la adresa statului.

„Ceea ce înainte era considerat o critică acceptabilă din punct de vedere legal poate fi acum un motiv pentru care BfV să vizeze pe cineva”, a explicat el.

Agenția dedică mult timp pentru a investiga nu numai aceste ținte, ci întregul lor anturaj, angajatorii, prietenii, partenerii etc.

Între timp, ei primesc, de asemenea, informații care sunt incomode și sunt ignorate de BfV - cum ar fi tendințele extremiste sau evoluțiile din cadrul partidelor principale, cum ar fi social-democrații, Verzii și Die Linke de stânga. Acest tip de informații ar fi relevante pentru servicii, dar BfV nu îndrăznește să le analizeze, spune Gregor S.

Mesajul lui Gregor S. este în concordanță cu cel al lui Hans-Georg Maaßen, care a fost șeful BfV din 2012 până în 2018. Într-un interviu de anul trecut, el a spus că datoria BfV este să protejeze constituția, nu să servească interesele guvernului și cu siguranță nu să protejeze guvernul de opoziție. Agenția l-a plasat pe Maaßen sub observație anul acesta pentru presupusa sa apropiere de indivizi din scena „extremistă de dreapta”. El a acuzat-o pe ministra de extremă stânga Nancy Faeser — care supraveghează BfV — că a folosit greșit Bundesamt für Verfassungsschutz pentru a combate oponenții politici.

În ultimii cinci ani, Maaßen a fost un critic deschis al migrației în masă în Germania, al agendei de trezire a guvernului de stânga și al politicilor climatice. De asemenea, el se opune faptului că țara sa a trimis arme în Ucraina în războiul împotriva Rusiei. Unul dintre textele citate de BfV în ancheta sa împotriva lui Maaßen a fost un articol din Die Weltwoche, în care îi acuza pe cancelarul Olaf Scholz și Nancy Faeser că lucrează pentru a provoca „colapsul societății germane” prin migrația în masă, pentru a „construi un sistem social neo-socialist pe dărâmăturile sale.”

De cealaltă parte, partidul Alternativa pentru Germania (AfD) aduce același argument ca și Maaßen cu privire la vânătoarea oponenților politici ai actualului guvern. Partidul de opoziție, care se bucură de o poziție ridicată în sondajele de opinie, a fost etichetat ca organizație extremistă de către BfV, ceea ce înseamnă că agenția poate folosi instrumente de informații împotriva AfD, cum ar fi interceptarea telefoanelor, interceptarea e-mailurilor sau recrutarea de informatori din interiorul partidului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel