Sorina Pintea, PRIMA REACȚIE, în scandalul bugetului

Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății
Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a oferit prima reacție după ce președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat la finalul ședinței CExN că i-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă să analizeze suma alocată serviciilor secrete pentru a oferi bani mai mulți sistemului de sănătate.

Sorina Pintea a declarat faptul că, potrivit specialiștilor, 65% din populație are carență de vitamina D. 

Au loc foarte multe discuții cu specialiștii pentru că ei sunt cei care spun care sunt nevoile din sistem și ce ar trebui să facem pentru a corecta ceea ce se întâmplă. Programul Ministerului Sănătății se axează pe prevenție și programe curative. În ceea ce privește vitamina D, specialiștii spun că la nivelul populației din România, circa 65% dintre noi suferă de un deficit de vitamina D.

Evaluarea statusului de vitamina D se bazează pe măsurarea nivelului plasmatic de 25 hidroxi vitamina D. Este o analiză în acest moment care se efectuează doar în instituțiile private. Guvernul își propune să finanțeze acest tip de analiză și medicația necesară corectării nivelului inadecvat fie deficit, fie insuficiență de vitamina D, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în emisiunea Esențial, la Antena 3.

'Nu mi-e teamă de nicio anchetă'

Referitor la declarația lui Aurelian Bădulescu referitoare la faptul că va depune plângere penală în conflictul apei potabile, ministrul Sănătății a declarat că nu se teme de nicio anchetă.

Nu mi-e teamă de nicio anchetă. În calitate de ministru al Sănătății, consider că mi-am făcut datoria cu maximă responsabilitate., a spus Pintea.

Vezi și: Pintea: Apa este potabilă, dar "se recomandă folosirea cu prudență"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel