Pintea: Apa este potabilă, dar ”se recomandă folosirea cu prudență”

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost invitata lui Ionuț Cristache, în emisiunea România 9, de la TVR 1.

Sorina Pintea a făcut câteva precizări legate de calitatea apei livrată bucureștenilor de Apa Nova, după ce au fost destule semnale privind creșterea concentrației de clor.

”Eu consider că în calitate de ministru al Sănătății răspund pentru sănătatea publică, la fel ca și autoritățile locale. Nu apăr firme locale, nici alte interese, pur și simplu spun lucrurilor pe nume. În buletinul de analiză există depășiri ale clorului rezidual total de aproape trei ori în unele situații”, a precizat ministrul Sănătății.

Citește și: Apă cu clor în București. Tăriceanu o atenționează pe Pintea

E potabilă apa de la robinet? a întrebat Ionuț Cristache.

La ora actuală, spun asta și specialiștii, se recomandă folosirea cu prudență. Prudență, în sintagma specialiștilor, însemnă a evita să o bem în acest moment. Pentru că astăzi s-au recoltat probe din 14 puncte, toate au ieșit conforme din punct de vedere al concentrației de clor, dar mai există analize în lucru privind probele microbiologice. În afară de clor, când ai amoniu, se mai pun și alte substanțe. Prin urmare, pe lângă gustul de clor a existat și un gust metalic, sesizat de unii cetățeni. Aceste teste durează ceva mai mult. De aceea, prudență înseamnă să n-o bem, dar celelalte activități le putem face”, a anunțat Sorina Pintea.

”Sincer, nu am înțeles această isterie. Ministrul Sănătății încearcă să-și facă treaba, să informeze populația, și tot ministrul este blamat”, a mai spus Pintea, fără a preciza cine se face vinovat de toate aceste probleme.

Citește și: Apa Nova, cele mai tari glume de pe internet: "Ea a fost prima care v-a zis să nu beți apă!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel