Sorin Cîmpeanu conduce delegația României la a 41-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO. Intervenţie la sesiunea plenară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reprezintă România la a 41-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO.

La sesiunea plenară din 11 noiembrie, ministrul român a prezentat intervenția în nume național, în prezența directorului general Audrey Azoulay, a noii conduceri a Conferinței Generale UNESCO și a numeroși miniștri ai educației, științei și culturii din cele 193 de state membre.

În intervenția sa, ministrul Educației a reafirmat angajamentul României față de multilateralism - mai important ca niciodată în acest context global complex - și a prezentat contribuția și activitatea țării noastre în domeniile de competență ale UNESCO - educația, cercetarea, științele naturale, sociale și umane, cultura și comunicarea, patrimoniul cultural, mediul, pacea, libertățile fundamentale și drepturile omului.

Abordând domeniul Educației, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a subliniat „importanța pentru România de a asigura continuitatea actului educațional în context pandemic, precum și eforturile actuale de a asigura prezența fizică în școli, cu adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru siguranța sanitară a elevilor și profesorilor, care reprezintă o prioritate majoră”.

În marja Conferinței Generale, ministrul Educației a participat la lansarea Raportului UNESCO pe tema „Viitorul educației”, precum și la segmentul la nivel înalt al Reuniunii globale în domeniul Educației, ce a beneficiat de prezența președintelui francez Emmanuel Macron, alături de alți șefi de state și guverne.

În cadrul acesteia, a fost aprobată 'Declarația de la Paris' privind angajamentul de investiție în educație, document ce reprezintă o mobilizare mondială pentru viitorul educației și relansarea post-Covid19.

În altă ordine de idei, ministrul Educaţiei a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că a dispus controale în unităţile de învăţământ din toată ţara pentru verificarea modului în care sunt asigurate condiţiile de protecţie sanitară

Sorin Cîmpeanu a informat, luni, că a dispus controale în unităţile de învăţământ din toată ţara pentru verificarea modului în care sunt asigurate condiţiile de protecţie sanitară, subliniind că aceste acţiuni vor avea un caracter permanent pe perioada pandemiei de COVID-19.

"Astăzi am semnat (...) 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României, (...) tematica de control fiind, în primul rând, respectarea condiţiilor de protecţie sanitară în şcoli şi grădiniţe, pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra şcolile şi grădiniţele deschise trebuie să fie dublate de înţelegerea şi cooperarea fiecărui elev, fiecărui profesor, fiecărui angajat. Vom verifica acest lucru. În al doilea rând, pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare şi, nu în ultimă instanţă, pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 3.2 din Ordinul de ministru 5338, care prevede ca posibile motive deficienţele de infrastructură sau de resursă umană", a declarat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului, aceste controale vor avea un caracter de permanenţă atât timp cât va exista pericolul epidemiologic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel