Sondaj de ultimă oră la nivel european: Ce spun cetățenii despre UE

Pentru un număr tot mai mare de cetățeni, apartenența la UE este un lucru bun. Potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru privind atitudinile europenilor, cifrele sunt aproape de nivelul celor anterioare crizei din 2007.

Studiul comandat de Parlament arată că aderarea la UE este un lucru bun pentru 57% dintre europeni, în creștere cu patru puncte procentuale față de ancheta precedentă din septembrie anul trecut și aproape la același nivel cu 2007 (58%), înainte de izbucnirea crizei financiare și economice. Procentajele variază însă semnificativ între țări.

"Constatările studiului Parlamentului European privind atitudinea europenilor față de Uniunea Europeană sunt, pentru prima dată de la începutul crizei din 2007, foarte încurajatoare. Ele arată că cetățenii europeni se așteaptă ca Uniunea să răspundă cu o singură voce la temerile lor foarte acute despre recentele răsturnări internaționale care au făcut lumea mai incertă și mai periculoasă. Depinde de noi, ca lideri politici, să le arătăm că au dreptate, iar în acest scop trebuie să îi convingem prin munca noastră zilnică și deciziile noastre, că Uniunea poate proteja și îmbunătăți viața de zi cu zi", a  declarat Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, potrivit site-ului PE.

Reacționând la ultimele evenimente geopolitice, cum ar fi instabilitatea tot mai mare din lumea arabă, influența crescândă a Rusiei și a Chinei, Brexit și alegerea lui Donald Trump, până la 73% dintre respondenți preferă UE pentru a găsi un răspuns comun în detrimentul acțiunilor individuale ale statului.

O mare majoritate cere, de asemenea, ca UE să facă mai multe eforturi pentru a face față provocărilor actuale, cum ar fi lupta împotriva terorismului (80%) și a șomajului (78%), protecția mediului (75%) și combaterea fraudei fiscale (74%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel