Sondaj de opinie. Acord, la limită, pentru Trump

Japonia, hotărâre după summitul Trump-Kim
Japonia, hotărâre după summitul Trump-Kim

Circa 51% din americani se declară de acord cu modul în care a procedat preşedintele Donald Trump în relaţia cu Coreea de Nord, arată un sondaj de opinie Reuters/Ipsos ale cărui rezultate au fost publicate miercuri. 

Circa 26% din cei intervievaţi sunt convinşi că atât SUA, cât şi Coreea de Nord îşi vor respecta angajamentele, în timp ce 34% nu au o opinie fermă despre acest subiect. Despre întâlnirea de marţi, din Singapore, între Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, 39% din americani cred că a diminuat riscul unui conflict nuclear, iar 37% susţin că nu a schimbat nimic, arată acelaşi sondaj, prezentat în exclusivitate de Reuters.

Denuclearizarea Coreei, meritul lui Trump

Declaraţia comună după dialogul direct la cel mai înalt nivel menţionează acordul lui Kim de a începe denuclearizarea completă a ţării sale şi promisiunea lui Trump de a garanta securitatea Coreei de Nord. Preşedintele Donald Trump, care a revenit miercuri la Washington, a afirmat că summitul americano-nord-coreean a fost un succes care a eliminat ameninţarea nucleară din partea Phenianului. 40% din cei care au răspuns la sondajul Reuters/Ipsos consideră că meritul este în primul rând al său, 11% îl creditează cu rolul principal pe preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, iar 7% pe Kim Jong Un.

Sondajul a fost efectuat online, marţi şi miercuri, în Statele Unite; au răspuns peste 1000 de adulţi, dintre care peste 400 de democraţi şi 400 de republicani. Marja de eroare este plus-minus 4% în general, respectiv 6% în rândul susţinătorilor celor două mari partide americane, Democrat şi Republican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel