Sondaj CSCI: PSD, marele câștigător la europarlamentare, ia 14 mandate

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI) arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar câștiga detașat, fiind cotat cu 41% din voturile românilor. La distanță mare de favoritul votanților din România PNL cu 19%, urmat de PDL cu 17%, UDMR la egalitate cu PPDD - 6% și Mișcarea Populară (MP) cu 5%. 

Simularea realizată pe baza datelor sondajului CSCI, realizat în perioada 18-22 decembrie 2013, pe un eşantion reprezentativ de 1123 de persoane, cu o marjă de eroare de plus/minus 3%, relevă că PSD ar obține 14 mandate de europarlamentar, urmat de PNL cu 7, PDL cu 6, UDMR și PPD cu câte două mandate, iar MP cu un singur mandat, scrie Romania TV.

Participanții la sondaj au răspuns și la întrebări legate de modul în care este evaluată activitatea actualilor parlamentari. Cea mai mare notă au obținut-o europarlamentarii PSD - o medie de 6 din 10, printre cei care au obținut note peste media partidului remarcându-se Corina Crețu (6,9), Daciana Sârbu (6,6), Ioan Mircea Pașcu (6.3) și Cătălin Ivan (6,2).

În schimb, europarlamentarii liberali au obținut o medie de 5,8, notele cele mai mari fiind acordate Renatei Weber (6,7), Noricăi Nicolai (6), Adinei Vălean (5,9).

Europarlamentarii PDL au obținut media 5,3. cele mai mari note obținându-le Theodor Stolojan (6,5), Monica Macovei (6,1), Cristian Preda (6) și Oana Antonescu (5,8).

Sondajul CSCI a fost efectuat la solicitarea Fundaţiei Multimedia, persoanele participante fiind intervievate prin metoda CATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel