EXCLUSIV  Sondaj Avangarde pentru DCNews. Nicușor Dan dă cărțile pe față: Suntem foarte afectați

DCNews a publicat astăzi rezultatele ultimului sondaj Avangarde, realizat la comanda site-ului. Nicușor Dan, liderul USR, a comentat rezultatele pentru DCNews

Vezi, accesând link-urile de mai jos, rezultatele sondajului. 

[citeste si]

72% dintre români cred că România merge în direcția greșită. ”Cred că românii au primit foarte prost decizia Guvernului de a da acea Ordonanță, au primit-o ca pe o renunțare la tot ce a fost lupta anticorupție până acum”, este de părere Nicușor Dan. Președintele USR consideră că ”decizia luată de Guvern a avut un puternic impact emoțional, pentru că altfel scorul pe care PSD îl obținuse- 45%- și acceptabilitatea pe care o aveau prin programul pe care l-au propus, care părea, pentru publicul acela, foarte bun, cred că nu ar fi dat scorul acesta de 72% direcție greșită, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic pe scena politică”, este de părere Nicușor Dan. 

Observație-cheie

Liderul USR: ”Mi se pare foarte interesantă diferența dintre 55% oameni care susțin protestele față de 40% care susțin demiterea Guvernului deși oamenii de la proteste susțin că vor demiterea Guvernului. Ceea ce înseamnă, în opinia mea, că, pe de o parte oamenii se pronunță pentru statul de drept, respectarea legii, pe de altă parte, sunt foarte preocupați de tot ce înseamnă politici economice, de sănătate, de educație. Oamenii sunt nemulțumiți de ceea ce a făcut Guvernul, dar, în același timp, vor să se întoarcă la normalitate și la politici în sprijinul cetățeanului.”

USR vrea demisia Guvernului

Întrebat ce vrea USR cu privire la actualul Guvern, Nicușor Dan a precizat: ”Noi ne-am exprimat punctul de vedere în sensul că acest Guvern a greșit grav, a pierdut încrederea populației și a partenerilor externi și el ar trebui să demisioneze. Susținem ce am spus la moțiunea de cenzură în continuare.”

Liderul USR a fost surprins de cota de încredere a Parlamentului de 37%, despre care spune că ”i se pare uriașă”. 

”Klaus Iohannis a avut o poziționare foarte bună în acest scandal pe care l-a avut cu Ordonanța și cred că lumea a apreciat” a opinat Nicușor Dan, despre 49% părere bună cu privire la președinte. 

În ceea ce privește cotarea sa cu o favorabilitate de 30%, Nicușor Dan subliniază că oamenii, pe de o parte, sunt încântați de un partid nou, dar, în același timp ”cred că suntem foarte afectați de campania negativă că suntem vânduți lui Soros”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel