Smart Investigator, platforma românească pentru securitate și analiză pentru Big Data

Desfășurat în perioada 14-16 septembrie, «Cybersecurity in Romania» a reunit prezența a peste 300 de delegați și experți recunoscuți la nivel internațional în domeniul securității cibernetice. 

Organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Elveției, în prezența Excelenței Sale Urs Herren, Ambasadorul Elveției la București și cu sprijinul ITU (Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, UNO-Geneva), Congresul din acest an a adus în plen prezentări ale principalelor instituții angrenate în lupta cyber de la noi din țară – STS, Centrul Cyberint din cadrul Serviciul Român de Informații (SRI), Inspectoratul General al Poliției (IGPR), CERT-RO și ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Delegațiile internaționale prezente la eveniment au aparținut unor organizații de renume precum Poliția Republicii și Cantonului Geneva (Elveția), CLUSIS – Asociația Elvețiană pentru Securitatea Informațiilor, Centrul pentru Comunicații Speciale și Centrul pentru Securitate Cibernetică al Republicii Moldova, Asociația Auditorilor din Regiunea Franche-Comté din cadrul Institutului de Înalte Studii pentru Apărare Națională (Franța) și Poșta Italiană (Italia).

Soluția Smart Investigator a fost prezentată în sesiunea plenară a Congresului ca o soluție tehnologică de avangardă pentru mediul IT românesc, prin capabilitățile sale de securitate și analiză big data, cu aplicativitate într-o multitudine de verticale de business, atât guvernamentale, cât și private, de la raportări de conformitate până la securitate cibernetică.

Dr. Ing. Marius Sticlaru, Managing Partner Q-East Software (foto): "În calitate de reprezentanți ai mediului IT din România, ne-am dedicat de peste o decadă promovării unui spațiu cibernetic național sigur. Iar în ultimii 5 ani am descoperit o cale prin care să ne amplificăm eforturile în acest sens, punând la lucru resursele noastre de cercetare și dezvoltare, precum și experiența câștigată din implementarea proiectelor de securitate de mare complexitate. Rezultatul demersului nostru este o soluție complementară care caută să unifice și să crească valoarea sistemelor de securitate dintr-o companie. Smart Investigator este singura platformă de analiză și securitate big data din lume care oferă la această oră, instant, vizibilitate completă asupra miliardelor de evenimente, platformelor, proceselor si utiizatorilor dintr-o infrastructura IT."

După ce a fost prezentat oficial în sesiunea plenară, Smart Investigator a făcut obiectul unei prezentări ample în sesiunea paralelă Analytics & Intelligence din a doua zi a Congresului, iar cu această ocazie, participanții au putut să afle detalii din cadrul procesului de cercetare și dezvoltare a primei soluții românești multi-SIEM, de securitate IT, investigații și analiză. Au fost organizate de asemenea sesiuni demonstrative la cerere, pentru cei interesați să exploreze mai în amănunt soluția.

Mai multe informații despre Smart Investigator, platforma de securitate și investigații a datelor, puteți găsi pe site-ul www.smart-investigator.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel