Slovenia permite reluarea zborurilor, după opt săptămâni de interdicţii

Slovenia va permite reluarea traficului aerian internaţional de pasageri începând de marţi, după ce acesta a fost suspendat timp de opt săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus.

„Interdicţia zborurilor internaţionale din zona UE şi din alte ţări către aeroporturile publice internaţionale slovene nu mai este necesară", a declarat guvernul într-un comunicat, citat de Mediafax. 

Au fost luate o serie de măsuri în sectorul companiilor aeriene în ultimele săptămâni pentru a proteja sănătatea publică.

Până în prezent, Slovenia a raportat 1.460 de cazuri de coronavirus şi 102 decese.

Zboruri permise, dar nu are cine să zboare

Fraport Slovenia, compania care operează cel mai mare aeroport din Ljubljana şi deţinută de Fraport AG Frankfurt din Germania, a salutat decizia, dar a spus că majoritatea transportatorilor aerieni au anulat zborurile către şi dinspre Ljubljana până la sfârşitul lunii mai.

Înainte de interdicţia cauzată de epidemia de coronavirus, aeroportul din Ljubljana conecta Slovenia la o serie de destinaţii europene. Traficul de marfă nu a fost interzis.

Guvernul a declarat că avioanele din străinătate nu vor putea ateriza pe aeroporturile locale mai mici din Slovenia până pe 12 iunie.

De la mijlocul lunii martie, Slovenia a închis toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, în afară de magazinele alimentare şi de farmacii, şi a anulat transportul public. De asemenea, a introdus o carantină obligatorie de şapte zile pentru majoritatea oamenilor care intră în ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel