Urmărește emisiunea live


Sibiu: Şoferi care efectuau transport de persoane fără a deţine autorizaţie, prinşi de poliţişti

Poliţiştii sibieni au identificat, în urma unei acţiuni de combatere a pirateriei rutiere desfăşurate în perioada 5-8 august, un număr de 20 de persoane, femei şi bărbaţi, care efectuau transport public de persoane fără a deţine autorizaţie în acest sens, potrivit unui comunicat transmis vineri de către IPJ Sibiu.

Acţiunile au vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de transport de persoane, diminuarea riscului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere, precum şi prevenirea şi combaterea activităţilor de natură evazionistă constând în lipsa evidenţierii şi declarării veniturilor obţinute şi, implicit, neachitarea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor aferente.

La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, de ordine publică, de investigare a criminalităţii economice şi transporturi. În perioada menţionată, poliţiştii sibieni au controlat peste 600 de autovehicule, au testat alcoolscopic 470 de conducători auto şi au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale.

'Cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificaţi 20 de sibieni, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 67 de ani, care efectuau contra cost transport public de persoane fără a deţine autorizaţie în acest sens. Cele mai folosite rute au fost Sibiu - Roşia, Sibiu - Agnita, Sibiu - Şura Mare, Sibiu - Mediaş, Mediaş - Brateiu, tur - retur, şoferii 'de ocazie' fiind depistaţi îndeosebi la intrările / ieşirile din municipiile Sibiu şi Mediaş. 'Piraţii rutieri' identificaţi de poliţişti au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 - 5.000 de lei. În plus, maşinile au fost imobilizate în urma reţinerii certificatelor de înmatriculare şi plăcuţelor cu numerele de înmatriculare , în activitatea ilegală de transport fiind utilizate autovehicule de capacitate 4+1', mai relatează comunicatul IPJ Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel