SFÂNTUL DUMITRU, 26 octombrie. Ce să faci pentru noroc

Rodica Mitu / 25 oct 2019 / 15:09 Salveaza PDF Comentarii

Sfântul Dumitru, considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele, este sărbătorit, în fiecare an, pe 26 octombrie, atât de creștinii ortodocși, cât și de cei catolici.

SFÂNTUL DUMITRU, 26 octombrie 2019. Mare Mucenic Dimitrie, cinstit de creștini în 26 octombrie, a trăit în timpul împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305). Fiu al prefectului din Tesalonic, el a fost numit, datorită calităților sale, guvernator al Tesalonicului. Mai târziu, împăratul Maximian a aflat că Dimitrie este creștin, lucru care l-a mâniat foarte tare. Drept urmare, întorcându-se biruitor dintr-un război cu sciții, Maximian a poruncit să se facă praznice în fiecare cetate, în cinstea zeilor. Venit la Tesalonic, împăratul l-a întrebat pe Dimitrie dacă sunt adevărate cele auzite despre el. Dimitrie a mărturisit că este creștin și a defăimat închinarea păgânească. Pedeapsa împăratului a fost maximă: Dimitrie a fost închis în temniță și ucis cu sulița.

SFÂNTUL DUMITRU, 26 octombrie 2019. În Ajunul sărbătorii, se aprind focuri peste care sar copiii pentru a fi sănătoși tot anul. Focul are și menirea de a alunga fiarele și de a încălzi morții. După ce focul este stins, țăranii aruncă un cărbune în grădină. De asemenea, de Sfântul Dumitru nu trebuie folosit pieptănul. În caz contrar, veți atrage necazuri şi primejdii. Şi tot acum, pe 26 octombrie, cine are datorii ar trebui să le plătească pentru a-i merge bine în anul viitor.

SFÂNTUL DUMITRU, 26 octombrie 2019. Dacă de Sfântul Dumitru este vreme aspră, iarna va fi bună, iar de va fi vreme bună, toamna va fi lungă şi frumoasă. Dacă luna va fi plină şi cerul acoperit de nori, iarna va fi aspră, cu zăpezi mari.

 

VEZI ȘI: Sfântul Dumitru, rugăciune care aduce minuni în viața ta


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23