Șerban Nicolae și Daniel Fenechiu, contre după ce Iohannis a cerut demisia lui Bănilă (DIICOT): Cine l-a numit

A existat un schimb de replici între Șerban Nicolae și Daniel Fenechiu, luni seară, după ce președintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Șerban Nicolae și Daniel Fenechiu, invitați luni seară la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, au fost rugați de Radu Tudor să comenteze solicitarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la Felix Bănilă. 

„A spus că nu sunt bani de pensii, a spus că România nu e pregătită pentru președinția UE, a făcut atât de mult rău... Acest lucru se răsfrânge asupra românilor. (...) Nu a fost crezut când spunea că nu sunt bani de pensii. Nu a fost crezut când spunea că nu suntem pregătiți de Uniunea Europeană. Nu a fost crezut când a spus diverse lucruri. Nu poate să spună că ancheta de la Caracal ține de guvernare. Nu poți să te comporți așa ca președinte al României, să spui că la DIICOT nu știu ce e în neregulă cu ancheta și asta dovedește eșecul guvernării", a afirmat Șerban Nicolae.

„Șeful DIICOT nu a fost numit de Iohannis. (...) A fost adus Bănilă, care era o încercare. O încercare care, iată, este nefericită. Iar președintele, în temeiul atribuțiilor de a veghea și a media între stat și societate, constată că societatea este nemulțumită și spune: în virtutea prerogativelor pe care le am, cer demisia lui Bănilă", a spus Daniel Fenechiu.

„O secundă”, a intervenit Șerban Nicolae, „comunicatul Administrației Prezidențiale, 23 iulie 2018: Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, luni, 23 iulie, decretul pentru numirea în funcția de procuror șef al DIICOT a domnului Oliver-Felix Bănilă pe o perioadă de trei ani”, a amintit Șerban Nicolae.

„Era o formalitate, nu avea cum să-l refuze”, a mai zis Fenechiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel