Semn rău lângă Kremlin: Flacăra olimpică s-a stins. Internauții, indignați

flacara_stinsa
flacara_stinsa

Ghinion pe parcursul lungului drum al flăcării olimpice care va arde la începutul anului viitor la Jocurile Olimpice de Iarnă, organizate la Soci, în Rusia. Torța s-a stins pe teritoriul Kremlinului în mâinile unuia dintre participanți la ştafeta flăcării olimpice, spre indignarea internauților.

Potrivit unimedia.info, flacăra olimpică care va ajunge la Soci pe 7 februarie 2014, când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, s-a stins în timp ce multiplul campion mondial la scufundări Șavarș Karapetean alerga cu ea de-a lungul zidurilor Kremlinului. Imediat, torța a fost reaprinsă cu bricheta de către unul dintre gardienii aflați pe traseu.

Ceea ce s-a întâmplat a stârnit indignarea internauților, aceștia susținând că focul deja nu mai este flacăra olimpică iar incidentul este un semn rău.

Flacăra olimpică, care va arde pe toată perioada Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, organizate la Soci, a ajuns duminică în  Rusia. Ea a fost înmânată sâmbătă delegaţiei ruse pe stadionul din Grecia care a găzduit în 1896 primele Jocuri Olimpice moderne. Ajunsă în Rusia la bordul unei aeronave, purtată de vicepremierul rus Dmitri Kozak, torța olimpică a ajuns duminică în Piața Roșie, unde a fost preluată de preşedintele Vladimir Putin, care a declarat: „Torţa Olimpică, modelată după Pasărea de Foc, va aduce bucurie şi noroc milioanelor de locuitori ai Rusiei noastre! Vă doresc noroc pe drumul către cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă”

Ștafeta olimpică va trece prin 2.900 de orașe ale Federației Ruse, timp de 123 de zile și va parcurge în total aproximativ 65 000 km. Flacăra olimpică va fi trimisă în cosmos, scufundată la bordul unui submarin la fundul lacului Baikal, va urca pe vârful muntelui Elbrus și transportată la Polul Nord. Ștafeta torței olimpice implică 14.000 de sportivi și voluntari, înainte de a ajunge la Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de Iarnă 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel