Șeful Loteriei Române a fost demis de Daniel Chițoiu

dan alexandru ghita dece
dan alexandru ghita dece

De Ce News a avut dreptate. Haosul de la Loteria Română a fost constatat și de ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, care a decis ca șeful Loteriei Române, Dan Alexandru Ghiță, să fie  demis, vineri.

Porno-extragerea de la Loterie din 28 februarie, 2013, se pare că a pus capac șirului de nereguli care se manifestă la nivelul conducerii  Loteriei Române. Așa cum De Ce News a scris, TVR a beneficiat de un contract gras de publicitate din partea Loteriei, fapt ce nu era în regulă între două societăți de stat.

De asemenea, lipsa de respect pentru sutele de mii de jucători la de la Loterie s-a văzut, joi, 7 martie, când extragerile  nu au mai fost televizate din cauza expirării acelui contract de publicitate de care am vorbit. Încercând să contactăm reprezentanții Loteriei Române pentru clarificări, am constatat că după orele 17,00 nu mai avem cu cine discuta. Bugetarii instituției se respectăa și rup ușile după terminarea programului.

Dan Alexandru Ghiță a fost numit în funcție în luna iulie a anului trecut, când a devenit cel mai tânăr director general din istoria Loteriei Române. El a devenit director general al numai 31 de ani și lucrează din 1998 în domeniul jocurilor.

Deocamdată nu se știe cine îl va înlocui pe Dan Alexandru Ghiță la șefia Loteriei Române.

Dan Alexandru Ghiță a absolvit facultatea de Electronică din cadrul Politehnicii din București și este specialist în managementul afacerilor și investițiilor, în urma absolvirii Academiei de Studii Economice (ASE).

”Eu vin din mediul privat şi m-am speriat când am văzut documentele financiare ale companiei. Noţiunea «eficienţă» nu a existat în vocabularul fostelor conduceri ale Loteriei Române, care s-au axat pe cheltuirea banilor, prin achiziţii supraevaluate, şi mai puţin pe creşterea încasărilor companiei. În acest context, situaţia financiară nu este deloc roză şi fără măsuri de eficientizare Loteria Română poate intra în procedură de insolvenţă, dar este ultima varianta pe care o luăm în calcul”, declara Ghiţă, în iulie, atunci când a fost numit director general al Loteriei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel