"Seara Tenorilor" continuă în cadrul Stagiunii SalutCULTURA! și în luna martie

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă și în luna martie seria evenimentelor culturale cu un nou concert din cadrul stagiunii SalutCULTURA! CinemaPRO va găzdui, ca de fiecare dată, concertele Orchestrei Simfonice București, "Seara Tenorilor" fiind programată pentru 19 martie, începând cu orele 19:00.

Orchestra Simfonică București, dirijorul Bastien Stil (Franța) și trei tenori români care cuceresc lumea întreagă – Alin Stoica, Mihai Urzicana și George Vîrban – vor purta publicul într-o călătorie de canzonete și arii celebre.

Dirijorul Bastien Stil, recunoscut drept un artist foarte modern, este solicitat pentru repertoriul simfonic și liric în întreaga lume. În 2018, el a fost laureat al primei ediții a Concursului Internațional de Dirijat, organizat de Bucharest Music Institute.

Alin Stoica a debutat în 2014 cu Alfredo în „La Traviata" de Verdi, la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în 2015, cu rolul Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsați-mă să cânt" de Dendrino. A mai interpretat roluri precum Don Jose din „Carmen" de Bizet, Turiddu din „Cavaleria Rusticană" de Mascagni sau Alfredo din „La Traviata" de Verdi.

Mihai Urzicana este câștigător al Premiului I la Concursul Național de Interpretare Muzicală Mihail Jora, 2017, al Premiului I la Concursul Național Opera Start 2017, al Premiului III și al Premiului Special al Filarmonicii de Stat din Sibiu, la Concursul Internațional Vox Artis Sibiu 2017.

Cel de-al treilea tenor al serii de 19 Martie va fi George Vîrban, masterand la Universitatea Națională de Muzică din București. A debutat în 2016 la Teatrul de Operă și Balet din Saransk, Rusia, în rolul lui Lensky din Opera "Evgheni Oneghin" de Ceaikovsky și la Opera Grand Avignon, Franța. În 2017, a concertat la Harbin Concert Hall-China, Shanghai Symphony Hall-China, Opera Română Cluj-Napoca în rolul lui Lensky, Opera Națională București în rolul lui Nemorino și devine prim solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian" din București. Tot în 2017, a fost desemnat de Revista Actualitatea Muzicală "Cel mai bun tânăr solist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel