Se rescrie lista candidaților la Primăria Capitalei? Chirieac: Situația este dramatică. Cred că o soluție este Victor Ponta

foto: Freepik
foto: Freepik

Cine va fi pe lista definitivă a candidaților la Primăria Generală a Capitalei?

Luni, 22 aprilie, coaliția PSD-PNL se va reuni într-o ședință la care va participa și medicul Cătălin Cîrstoiu. Se va lua o decizie și se va găsi o soluție finală. Dacă se va decide retragerea medicului Cîrstou, se vorbește că ar exista două variante pe masa coaliției pentru Primăria Capitalei: Rareș Bogdan și Victor Ponta. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu următoarele comentarii, în direct la România TV:

"Rareș Bogdan și Victor Ponta sunt, în opinia mea, doi candidați foarte puternici, deși cred că o șansă mai mare ar avea-o Victor Ponta la Primăria Generală a Capitalei, din toate punctele de vedere. Și anvergură, și simț politic, și relații externe consolidate și o excepțională experiență în administrație. Bogdan nu are experiență în administrație dar are o bună experiență în mediul privat, ceea ce ajută mult.

Din ce știu eu nu s-a reușit să se ia nicio decizie. PNL-ul este reticent, inclusiv Rareș Bogdan, cu privire la candidatura la Primăria Generală, tocmai pentru că mai este foarte puțin timp... campania se desfășoară în plin de două luni de zile, să fim serioși!

Era vorba și de ministrul Sebastian Burduja, inițial pregătit de PNL pentru această candidatură. Înțeleg că el a fost blocat din PNL. Și, deci, puțin probabil, cei mai de succes primari ai PSD-ului - Robert Negoiță și Daniel Băluță -  au refuzat, așa că situația este dramatică. Eu n-aș exclude să rămâne Cătălin Cîrstoiu și asumarea unui procent de 10%, deci absolut necorespunzător. Dar ar fi o experiență amară din care, sunt convins, coaliția va învăța lecțiile necesare pentru toamnă și iarnă, fiindcă e de învățat.

"Nu exclud să rămână Cătălin Cîrstoiu"

Un independent sprijinit de partidele politice nu este o soluție. E nevoie de partide politice, chiar dacă unii le demonizează. Nu există democrație fără partide politice. Partidele politice trebuie să învețe să-și pregătească din timp oamenii, soluția aceasta cu independenții sau cu tehnocrații, ați văzut... a dus la cel mai slab guvern din istoria postdecembristă a României, guvernul Cioloș în 2016 numai cu tehnocrați și independenți... chestiunea asta nu merge.

În plus, există o fisură, o fractură între conducerea la centru - Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă - și ceilalți lideri din partidele lor, deci această fisură trebuie lipită, trebuie să meargă într-o singură direcție dacă vor să meargă mai departe cu candidați unici în toamnă, în iarnă și așa mai departe - deci sunt multe învățăminte de tras, probabil că le vom trage după 9 iunie.

Dar, repet, nu exclud, deși pare absurd, să rămână Cătălin Cîrstoiu. De ce spun că pare absurd? Fiindcă marți înțeleg că onorabilul guvern urmează să dea așa-numita ordonanță "Cîrstoiu" în care să reglementeze activitatea medicilor în spitalele publice și în spitalele private. Nu poți să-i spui "Ordonanța Cîrstoiu" și omul să mai candideze la Primăria Generală, chiar nu se poate lucrul acesta. Da, situația în acest moment este dramatică. Cred că o soluție este Victor Ponta, nu știu dacă va fi nominalizat" a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel