EXCLUSIV  Se fac jocurile pentru anul ”super-electoral” 2024. UDMR vrea la guvernare, după parlamentare: Calcule politice, partidele interzise în alianță

UDMR nu se ferește să recunoască scopul anului electoral 2024: guvernarea! 

Cseke Atilla, fostul ministru al Dezvoltării, a vorbit, în emisiunea ”D`Economic News”, realizată de Alex Vlădescu la DCNewsTV, că 2024 ”nu va fi un an ușor, va fi un an super-electoral, pe care nu l-am avut niciodată, cu patru rânduri de alegeri în 6 luni, nu e ușor de gestionat din acest punct de vedere”. 

Liderul UDMR spune că alegerile nu trebuie comasate pentru că au mesaje diferite, specifice: ”Ce vrei să faci în Parlamentul European este un mesaj, ce vrei să faci în primărie e un mesaj, ce vrei să faci în Parlament, eventual la guvernare este un alt mesaj”. 

”Cred că există premisele ca UDMR să intre în continuare în Parlament” spune Cseke Atilla.

Cu privire la o viitoare alianță, el afirmă că ”orice partid care participă la alegerile parlamentare își dorește să intre la guvernare”. ”Ar fi o minciună să spun că UDMR nu dorește să fie din nou la guvernare. Evident că ce s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie ne-a lăsat un gust amar. (...) Ce se va întâmpla la alegerile parlamentare, vom vedea. Apoi, dacă există vreo oportunitate, nu am fugit niciodată de răspundere și nu cred că vom fugi nici data viitoare. În ceea ce privește paleta forțelor democratice, se reduce la patru partide astăzi în România: PSD, PNL, USR și UDMR” a mai spus fostul ministru. Întrebat despre AUR și SOS, liderul UDMR consideră că aceste formațiunile politice nu propagă idei pentru democrația românească. ”Noi nu vedem nicio posibilitate de colaborare nici înainte, nici după alegeri, cu aceste formațiuni. Cu celelalte trei, într-adevăr, cred că pot exista formule prin care să fie la guvernare” mai afirmă Cseke Atilla. 

Referindu-se la poziționarea UDMR în sondaje, fostul ministru susține că, în perioada pre-electorală, unele sondaje dau UDMR sub prag, undeva la 4%, ca la alegeri să ia în jur de 6%. Acesta consideră că vor cântări la vot și rezultatele pe care le-au avut miniștrii UDMR, dar și rezultatele aleșilor locali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel