Scott Pruitt, noul șef al agenției americane pentru protecția mediului(EPA)

Senatul american a aprobat vineri controversata propunere a lui Donald Trump pentru conducerea Agenției americane pentru protecția mediului (EPA), Scott Pruitt, un sceptic al schimbării climatice, grație majorității republicane și în ciuda încercărilor democraților de a amâna votul, transmite agenția EFE.

Rezultatul votului a fost 52 pentru și 46 contra.

La audierea din Senat, din 19 ianuarie, Scott Pruitt a recunoscut că activitatea umană influențează schimbările climatice, însă a adăugat că amploarea acestui impact rămâne discutabilă, conform relatării AFP.

Numeroase organizații pentru protecția mediului, dar și adversarii politici democrați au criticat nominalizarea de către Donald Trump a acestui fost ministru al justiției din Oklahoma, care este acuzat că este climato-sceptic și că ar vrea să elimine o serie de importante reglementări federale pentru protecția mediului care afectează interese din sectorul industrial american.

"Lăsați-mă să vă spun: știința ne spune că se modifică clima și că activitatea oamenilor, într-o anumită măsură, influențează această schimbare", a declarat el în cadrul unei audieri în fața Senatului. Însă, "capacitatea de a măsura cu precizie gradul și amploarea acestui impact și ceea ce trebuie să facem în această privință fac obiectul unor discuții și dezbateri în curs de desfășurare", a adăugat viitorul șef al EPA.

Scott Pruitt este cunoscut pentru apropierea sa de sectorul industriei petroliere și a dat de mai multe ori în judecată EPA, instituția pe care o va conduce, în numele intereselor unor companii din Oklahoma, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel