Scandări pro-Putin la un meci al Dinamo Kiev. UEFA a deschis o anchetă

Facebook UEFA
Facebook UEFA

UEFA a deschis o anchetă după scandările pro-Putin ale fanilor lui Fenerbahce Istanbul, la meciul cu Dinamo Kiev din Liga Campionilor. 

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis o anchetă după ce fani ai lui Fenerbahce au scandat numele preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, miercuri, la Istanbul, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, informează DPA.

UEFA a indicat joi, într-un comunicat, că ancheta a fost dispusă în urma "presupusului comportament inadecvat" al suporterilor lui Fenerbahce.

După cum s-a anunţat, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat sloganurile pro-Putin de la meciul Fenerbahce - Dinamo Kiev.

"Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră", a reacţionat ambasadorul pe Twitter.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

De asemenea, presa din Turcia a afirmat că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

"Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!", a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat, conform Agerpres.

Explicaţiile lui Florin Bratu şi Ilie Dumitrescu

”Eu știu ce rivalitate e acolo. Mircea Lucescu a antrenat și Beșiktaș și Galatasaray. Eu știu cât sunt de fanatici. E adevărat că nu ai cum să scandezi așa ceva, dar ei recurg la orice pentru a supăra”, a declarat Florin Bratu la Digisport.

”Eu am văzut reacții vehemente la adresa suporterilor din partea turcilor. Dacă asta e prima reacție atunci când s-a dat gol și s-a bucurat un jucător mai mult decât trebuie.. pentru ei (n.red. Dinamo Kiev) este o superperformanță. Să ajungi să strigi și să faci așa ceva mi se pare... Nu are nicio legatură rivalitatea. Să ajungi să scandezi nici nu vreau să îi pronunț numele...”, a declarat Ilie Dumitrescu. 

Mircea Lucescu nu a participat la conferinţă de presă de după Fenerbahce - Dinamo Kiev, meci în care fanii turci au scandat numele lui Putin

Mai multe surse au precizat pe Twitter că refuzul lui Lucescu de a lua parte la conferinţa de presă a fost provocat de comportamentul suporterilor clubului turc în timpul meciului.

Dinamo Kyev a marcat în minutul 59, după care fanii lui Fenerbahce SK au început să scandeze numele preşedintelui rus Vladimir Putin.

Întâlnirea s-a încheiat cu victoria clubului ucrainean, cu scorul de 2:1, în prelungiri, ceea ce îi permite echipei să ajungă în runda următoare (primul meci, din primul tur s-a încheiat la egalitate, fără goluri marcate.

În turul trei de calificare, Dinamo va juca cu echipa Sturm Graz din Austria. Echipa Ferencváros Budapesta a învins la Bratislava echipa Å K Slovan Bratislava, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Întâlnirea s-a încheiat cu scorul 4:1, în favoarea jucătorilor antrenaţi de Stanislav Cerchesov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel