Scandal Volkswagen: Câte mașini sunt afectate în România

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunțat, joi, numărul cărților de identitate eliberate de autoritățile din România pentru autovehicule ale grupului Volkswagen.

"Pentru a elimina presupunerile privind numărul de astfel de autovehicule ce au fost înmatriculate în România, au fost eliberate cărți de identitate pentru un număr de 105.000 autovehicule, din care 56.000 noi la data înmatriculării și 49.000 aveau statut de vehicul utilizat, adică second hand. De asemenea, se află pe stoc, nevândute, la dealerii Volkswagen, un număr de circa 300 autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărți de identitate până la rezolvarea problemelor. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vândute", a declarat ministrul Matache, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cele 105.000 de mașini sunt autovehicule din Grupul Wolkswagen, respectiv Seat, Skoda, Audi și Wolkswagen, dotate cu motoare 1.6, 1.2 și 2.0 cu norma de poluare EURO 5 Diesel.

Pe plan mondial sunt afectate 11 milioane de mașini care urmează să fie rechemate: 5 milioane de mașini Volkswagen, 2,1 milioane Audi, 1,2 milioane Skoda, 700.000 Seat, 1,8 milioane de vehicule comerciale VW și alte 200.000 din restul mărcilor din grup. 

Citește și: Scandal Volkswagen. SEAT, anunț important

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, tot astăzi, că statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului de drept al Volkswagen (VW) în România pentru recuperarea prejudiciului din taxa de mediu.

"În momentul în care o sa aflăm suma, în data de 7 octombrie când o să primim planul de măsuri (al Volkswagen — n.r.), în momentul acela o să calculăm diferența din taxa de timbru, respectiv de la ce s-a plătit la ce trebuia să se plătească. Suma respectivă va fi comunicată și o să întocmim documentele ca să ne îndreptăm asupra producătorului sau reprezentantului de drept al firmei Volkswagen în România", a spus Gavrilescu.

Aceasta a precizat că sumele respective nu vor fi recuperate în niciun caz de la populație, întrucât persoana care a cumpărat o astfel de mașină a fost de bună credință, a plătit o marcă și a dorit să achiziționeze o mașină fără abateri de la standard. 

[citește si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel