Scandal rasial în Malta după ce doi militari au ucis un migrant de culoare

Lassana Cisse a fost ciuruit de gloanțele trase de militari
Lassana Cisse a fost ciuruit de gloanțele trase de militari

Doi soldaţi din Malta acuzaţi de uciderea unui migrant originar din Cote D'Ivoire au recunoscut în faţa poliţiştilor că nu le plac negrii, a indicat vineri procuratura malteză, transmite dpa, care citează presa locală.

Presa malteză prezintă detalii şocante privind ceea ce se crede că a fost prima crimă cu motivaţie rasistă din ţara insulară, notează dpa.

Cei doi, Francesco Fenech, în vârstă de 21 de ani, şi Lorin Scicluna, în vârstă de 22 de ani, sunt acuzaţi că în seara de 6 aprilie au deschis focul din maşină asupra mai multor migranţi în localitatea malteză Hal Far, împuşcându-l mortal pe Lassana Cisse, în vârstă de 42 de ani, şi rănind alţi doi.

Cazul a stârnit o vie emoţie în Malta şi apeluri către ministrul de interne să-şi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Nu le plac negrii



Procurorul principal Keith Arnaud a afirmat că cei doi suspecţi au recunoscut în faţa poliţiei că nu le plac negrii şi a evocat o întreagă serie de incidente cu migranţi petrecute în ultimele luni, dar care nu au fost raportate.

Fenech, despre care se crede că este cel care a tras, a ameninţat să-l împuşte şi pe Scicluna, în momentul în care acesta a încercat să protesteze.

Victima avea căşti la urechi când a fost împuşcată. "Când m-am apropiat de cadavru încă se mai auzea muzica şi ledul aparatului pâlpâia sub cearşaf", a relatat Arnaud.

Cei doi suspecţi, care sunt pasibili de închisoare pe viaţă, au respins acuzaţiile.

Vezi și: Doi migranți au murit în condiții dramatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel