Doi migranți au murit în condiții dramatice

Migranții au avut de îndurat temperaturi de peste 60 de grade în cisternă
Migranții au avut de îndurat temperaturi de peste 60 de grade în cisternă

Doi migranţi, descoperiţi într-un camion cisternă, au decedat la spitalul din Novi Sad (nordul Serbiei) unde fuseseră internaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, relatează joi AFP.

Patru bărbaţi au fost găsiţi în stare de inconştienţă în cisternă. Unul dintre ei a murit miercuri, iar un altul a decedat în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Spitalul din Voivodina, provincie din nordul Serbiei. Ceilalţi doi pacienţi sunt încă în stare gravă, a adăugat sursa citată.

Poliţia crede că doi dintre cei patru bărbaţi sunt afgani, dar nu deţine informaţii despre cetăţenia celorlalţi doi. Bărbaţii au fost găsiţi marţi în rezervorul gol al unui camion la o spălătorie din Futog, în apropiere de Novi Sad.

Ei au fost spitalizaţi într-o stare gravă din cauza lipsei de oxigen şi a excesului de căldură după ce au stat câteva ore în rezervor, unde temperatura se apropia de 60 de grade Celsius.

Fuga spre Occident



Sute de mii de migranţi, majoritatea fugind din calea conflictelor din Orientul Apropiat şi Mijlociu, au trecut prin Balcani pentru a ajunge Europa de Vest până în martie 2016.

În pofida restricţiilor impuse, această "rută balcanică" este folosită clandestin de numeroşi migranţi şi mii dintre aceştia sunt blocaţi în Serbia sau Bosnia.

Potrivit reprezentanţei Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) la Belgrad, citat de Beta, 3.032 migranţi se aflau în centrele de primire din Serbia, în luna mai, o scădere cu 1.000 în raport cu luna ianuarie. Dar Centrul de protecţie pentru solicitanţii de azil din Belgrad, un ONG sârb, estimează că numărul exact al acestora "este în prezent între 5.000 şi 6.000".

Vezi și: Navă care salva migranți în Mediterana, sechestrată în Italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel