Scandal pe plata pensiilor. Marius Budăi, provocare pentru Klaus Iohannis

Alexandru Ichim / 09 sep 2019 / 20:50 Salveaza PDF Comentarii
Marius Budăi
Descriere foto: Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat explicații în direct la România TV cu privire la majorarea pensiilor, dar și la plata acestora. 

”Acel calendar pe care noi l-am propus până în 2020 și ulterior, trebuie aplicat. Trebuie să ne îndreptăm către părinții și bunicii noștri care încă au pensii mici în România. Suntem în situația în care am avut parte de o altă majorare cu 15% a punctului de pensie, așa cum am spus și prevăzut în buget, s-a majorat valoarea punctului de pensie, s-a majorat și pensia minimă, dar și plafonul până la care se pot achiziționa medicamente compensate. Toate plățile au fost făcute cu noile cuantumuri către Poșta Română, iar acum factorii poștali sunt în plină activitate pentru a duce banii pensionarilor”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, în direct la România TV. 

Sunt sau nu bani de pensii? Provocare pentru Klaus Iohannis

 

În cadrul intervenției televizate, ministrul a clarificat situația privind banii pentru pensii asta după ce în ultima perioadă s-a vehiculat tot mai mult că nu ar fi bani suficienți pentru plata pensiilor. Mai mult, Marius Budăi i-a lansat o provocare lui Klaus Iohannis după ce acesta a spus că nu sunt bani suficienți. 

”Am spus tot timpul că sunt bani. Deja m-am întâlnit cu pensionari care mi-au mulțumit și mi-au spus că le-au venit pensiile cu noile valori. Sunt bani. (...) Pot să îi lansez domnului președinte următoarea provocare. Ne uităm pe hartă, alegem o localitate la întâmplare, mergem în localitatea respectivă, intrăm într-o casă de pensionari și le spunem în felul următor, uitându-ne în ochii lor: aveți pensie mică? Da. De mâine nu o mai primiți nici pe aceea. Să le vedem reacția. Eu m-am întâlnit cu mii de pensionari și foarte mulți m-au rugat să îi transmit și domnului președinte și altora să îi lase în pace. După o viață de muncă nu merită. Nu merită ca niciun demnitar al statului să îi panicheze cu o astfel de declarație”, a mai spus Marius Budăi. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23