Scandal la procesul lui Cioacă. S-a cerut recuzarea unui judecător și strămutarea procesului de la Pitești

cioaca
cioaca

Scandal la procesul în care se judecă recursul la eliberarea lui Cristian Cioacă. Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a cerut recuzarea judecătoarei Anda Pluteanu, motivând că aceasta a dovedit lipsă de imparţialitate.

Avocata anunţat instanţa că inculpatul a încălcat una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar, luând legătura cu presa şi furnizând unui ziar expertizele genetice ale INML, scrie jurnalul.ro.

Curtea de Apel Piteşti a respins recuzarea judecătoarei Anda Pluteanu, iar familia Ghinescu a cerut strămutarea procesului în care Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale.

O decizie privind cererea de strămutare a procesului va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum la dosar au fost deja depuse noile rapoarte de expertiză solicitate de instanţă, avocata Crina Radu a depus astăzi opinia expertală a profesorului Vladimir Beliş pe marginea lor.

Cristian Cioacă, rămas fără apărare în sala de judecată, a anunţat că, de dimineaţă, avocata Maria Vasii i-a comunicat telefonic că aşteaptă opinia expertală a prof. Iulian Fulga.

VEZI ȘI: Cristian Cioacă va fi pus în libertate

Instanţa a taxat absenţa din sala de judecată a avocatei Vasii, spunând: "Completul de judecată nu aşteaptă avocaţii. Se întâmplă invers, e o situaţie pe care n-am mai întâlnit-o".

Preşedinta completului l-a anunţat pe inculpat că va dispune desemnarea unui avocat din oficiu, avocata Vasii fiind obligată să facă dovada că a avut proces astăzi la ÎCCJ.

Instanţa a fixat următorul termen pentru 25 martie, asta dacă nu cumva, între timp, ÎCCJ va decide ca procesul să se judece în altă parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel