Satu Mare: 337 de secţii de votare amenajare; 313.000 de alegători aşteptaţi la urme

Un număr de 337 de secţii de votare au fost amenajate în judeţul Satu Mare pentru alegerile prezidenţiale, fiind aşteptaţi la urne 313.000 alegători înscrişi pe listele electorale permanente, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, Sebastian Domuţ.

"A fost efectuată instruirea celor 337 de preşedinţi de secţii, a celor 337 de locţiitori şi celor 337 de operatori, în total circa 1.050 de persoane. Au fost tipărite buletinele de vot, cu 10% peste numărul alegătorilor de pe listele electorale permanente. Am avut o serie de înlocuiri de preşedinţi şi locţiitori de secţii de votare în ultim moment, pe motive de boală sau plecări din ţară. În total au fost 85 de înlocuiri", a declarat Domuţ.

Listele electorale permanente din judeţul Satu Mare cuprind 313.778 alegători.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, paza celor 337 de secţii de votare este asigurată de către aproximativ 1.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri operative. Totodată, ordinea publică la nivelul judeţului Satu Mare va fi asigurată de peste 150 de angajaţi ai MAI, iar alţi 40 de angajaţi vor fi pregătiţi să verifice şi să soluţioneze cu celeritate sesizările privind eventuale incidente electorale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22